Mesleki Seçmeli Dersler Hk.

Mesleki Seçmeli Dersler Hakkında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

1. Mesleki ders havuzlarında en az iki ders bulunmaktadır. Mezun olabilmek için bu derslerden en az birinin alınması gerekmektedir. Mesleki 11 havuzunda yer alan Sözlükçülük Etimoloji ve Özbek Edebiyatı dersinden birini seçeceklerdir.

2. Aynı mesleki havuzundan ders seçip diğer bir havuza saydırma gibi bir durum olamamaktadır. Mesleki 11'den iki dersi de seçip Mesleki 9 havuzuna saydırılamamaktadır.

3. Alttan dersi olan öğrenciler, mesleki seçmeli bir dersin alttan başka bir dersle çakışması durumunda, öğrenci aynı mesleki havuzundaki diğer dersi seçmelidir. Mesleki 9'dan Türk Tiyatro Tarihi'ni almak isteyen öğrencinin alttan genel dil bilim dersi varsa öncelikli olarak alttan kalan dersini ve Mesleki 9'dan diğer ders olan Dil Semineri Sözlükçülüğü seçmelidir.

4. Bir dersin kontenjanı dolması durumunda öğrenciler diğer dersi seçeceklerdir.