Ders Seçimlerine Dair Dikkat Edilmesi Gerekenler

Değerli Öğrencilerimiz

Ders kayıtlarımız başlamıştır. Ders kayıtları ile ayrıntılı bilgi için bkz.

Duyurular | YTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı (yildiz.edu.tr)

4. Sınıflar 13 Şubat 2024 Salı

3. Sınıflar 14 Şubat 2024 Çarşamba

2. Sınıflar 15 Şubat 2024 Perşembe

1. Sınıflar 16 Şubat 2024 Cuma günü ders seçimlerini yapacaklardır.

Öğrencilerimiz ders seçimi yaparken Bologna sitesindeki YTU - Bologna Information System - View Program (yildiz.edu.tr) müfredat kısmını kontrol etmelidirler. Aynı zamanda derslerini tde.yildiz.edu.tr adresindeki ders programına göre seçmelidirler:

2023-2024 Bahar Dönemi Lisans Ders Programı (13.02.2024 tarihinde güncellendi.) | YTÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü (yildiz.edu.tr)

DERSLERİNİZİ SEÇTİKTEN SONRA MUTLAKA SİSTEMDEN KONTROL ET, KESİNLEŞTİR VE ONAYLA İŞLEMLERİNİ YAPMALISINIZ.

Mesleki Seçmeli Dersler Hakkında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

1. Mesleki ders havuzlarında en az iki ders bulunmaktadır. Mezun olabilmek için bu derslerden en az birinin alınması gerekmektedir.

2. Aynı mesleki havuzundan ders seçip diğer bir havuza saydırma gibi bir durum olmamaktadır.

3. Alttan dersi olan öğrenciler, mesleki seçmeli bir dersin alttan başka bir dersle çakışması durumunda, öğrenci aynı mesleki havuzundaki diğer dersi seçmelidir.

4. Bir dersin kontenjanı dolması durumunda öğrenciler diğer dersi seçeceklerdir.

ÖNEMLİ NOT

Zorunlu dersler ile bölüm dışından seçilen Atatürk İlke ve İnkılapları, İngilizce ve Sosyal Seçmeli derslerin seçiminde çakışma yaşayan öğrencilerin bölüm dışı dersleri yine aynı kodla ancak başka bir gruptan almaları gerekmektedir.

BAĞIMSIZ DERS KAYDI

Bağımsız ders kaydı 19 Şubat 2024 Pazartesi günüdür.

20 Şubat 2024 Salı günü kapatılan dersler bölüm başkanlıklarınca tespit edilerek ilan edilecektir.

Danışman Öğretim Üyesi

Herhangi bir problemle karşılaştığınızda OBS sisteminde danışmanınız olan öğretim üyesi ile iletişime geçebilirsiniz.

Bitirme Çalışması Grupları

TDE4000 kodlu Bitirme Çalışması seçilirken grup bilgisi linkteki listeye göre seçilmelidir:

Grup 1: Prof. Dr. Ayşe Melek Özyetgin

Grup 2: Prof. Dr. Aynur Koçak