Ana içeriğe atla

2023-2024 Güz Dönemi Ders Kayıtları (Önemli)

Değerli öğrencilerimiz 2023-2024 Güz dönemi ders kayıtları 19.09.2023 Salı itibariyle başlamıştır. Öğrencilerimizin öğrenci işleri ders kayıt takvimini mutlaka okuması gerekmektedir. Ders kayıt takvimi için tıklayınız.

Ders seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır:

1. 19 Eylül 4. Sınıf öğrencileri, 20 Eylül 3. Sınıf öğrencileri, 21 Eylül 2. Sınıf öğrencileri, 22 Eylül'de de 1. sınıf öğrencileri ders seçimi yapacaklardır.

2. Mesleki ders havuzlarında en az iki ders bulunmaktadır. Mezun olabilmek için bu derslerden en az birinin alınması gerekmektedir.

3. Aynı mesleki havuzundan ders seçip diğer bir havuza saydırma gibi bir durum olmamaktadır. Mesleki 11'den iki dersi de seçip Mesleki 9 havuzuna saydırılamamaktadır.

4. Formasyon derslerini Fen Edebiyat Fakültesi dekanlığı tarafından ilan edilen listedeki öğrenciler seçeceklerdir.

5. Alttan dersi olan öğrenciler, mesleki seçmeli bir dersin alttan başka bir dersle çakışması durumunda, öğrenci aynı mesleki havuzundaki diğer dersi seçebilir.

6. Bir dersin kontenjanı dolması durumunda öğrenciler diğer dersi seçeceklerdir.

7. 2023-2024 Eğitim Öğretim Güz yarıyılından itibaren uygulanmak üzere, öğrencinin ders programında çakışma olması durumunda, çakışan iki dersten birinin daha önce alınmış ve devam şartının sağlanmış olması kaydıyla bu derslerin seçilebilmesine karar verilmiştir. Bu durumdaki öğrenciler çakışan dersi sistem üzerinden alamayacak olup dersi almak üzere ilgili bölüm başkanlığına başvuruda bulunacak, dilekçeleri fakülte yönetim kurulu ile değerlendirilecektir. Ayrıca F0 haricinde, başarı notu olan teorik derslerin tekrar alınması durumunda devam mecburiyeti aranmaz.